top of page

La Levare en la clausura 111è aniversari. Sardanes de tot cor


La Coral Levare, sota la direcció de Meritxell Tarragó, va interpretar tres peces en el concert de sardanes que el passat 26 d’abril es va celebrar a la sala de Teatre i Cinema Bell-Lloc de l'entitat. La primera d’elles, a capella, i les altres dues amb l’acompanyament de la Cobla Maricel. En acabar el concert, les més de 160 persones que hi van assistir van aplaudir llargament i d’empeus la feina dels cantaires i dels músics.


El concert era l’acte de cloenda de la celebració dels 111 anys de la sardana a Ribes. Va ser organitzat per La Comissió 111 anys amb la col·laboració de l'Ajuntament i de les seccions del Centre Parroquial Rotllana Ribetana i Grup Levare. I va comptar amb dues parts ben diferenciades: a la primera part la Cobla Maricel, sota la direcció de Jordi Paulí, va fer un repàs a la història de la sardana interpretant obres dels segles XIX, XX i XXI. Es va començar amb la sardana Per tu ploro de Pep Ventura i, a la meitat de la interpretació, va aparèixer a l’escenari el Andreu Miret, fent de baríton, que va cantar l’obra acompanyat de la cobla. Però de sorpreses n’hi va haver més com ara que el presentador de l’acte, David Puertas, va asseure’s amb la cobla per interpretar la seva sardana Sant Pere i Sant Pau, obligada de dos flabiols, o que el ribetà Esteve Molero va dirigir la interpretació de la seva sardana Borgunyó a Belfort i un “bis” amb ritmes llatins que va comptar amb la intervenció de Jordi Paulí com a saxo solista.


La segona part va estar dedicada als compositors locals, amb sardanes de Manuel Rius, Xavier Pagès i Jordi Paulí que va estrenar la seva última composició: 111 a Ribes, dedicada a l’efemèride i a Carles Serra per la seva implicació al capdavant de la secció sardanista recentment creada. Unes paraules del mateix Serra van servir per agrair la implicació de les diferents persones i entitats que van fer possible el concert (inclosa l’autora del cartell, Pia Vilarrubias) i per recordar la fragilitat d’alguns dels elements que ens defineixen com a país, com ara la llengua. El concert es va cloure amb la participació de la Coral Levare que va interpretar tres himnes: L’Empordà, El cant de la sardana i La Santa espina. El públic va respondre amb una ovació sincera i amb agraïment cap als intèrprets per la feina feta.


El rei Carnestoltes en un moment de la rúa infantil

179 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page