top of page

Penúltim concert de la Temporada


Aquest passat diumenge, 8 de març, vem encarar la recta final de la temporada de Concerts de clàssica amb la orquestra de cambra de la Simfónica de Sant Cugat, a les 12h. a la sala de teatre i cinema Bell-Lloc. Aquest 5è concert va estar dedicat a l'arpa. Un instrument car de veure en directe ja que en són menys els professionals que ens poden delectar amb la solista Laia Barberà.

La primera peça que es va tocar va ser Concert per arpa i orquestra de G. F. Haendel. A la seva època estava de moda el concert amb solistes. Aquest es pot interpretar amb clavicèmbal però amb arpa solista adquireix la seva veritable dimensió amb una sonoritat transparent i evocadora. Sant Pauls Suite de Holst va ser la següent peça. L'autor, un dels grans compositors anglesos de principis del segle XX molt apreciat per obres com “Els Planetes”. També va ser, durant trenta anys, professor de música a la prestigiosa St. Paul Girl’s School de Londres, a qui va dedicar la suite per a cordes. És una obra brillant, amb ritme i un caràcter juvenil i alegre on apareixen melodies populars angleses de gran bellesa. Com a peça de clausura, el romanticisme, la passió i l'emotivitat de l'obra d'Elgar. Un concert original i sorprenent.

No van faltar al final els bis, una de la mà de la orquestra i l'altre de la solista.

Concert clàssica num. 6

14 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page