top of page

Els Inicis

Després d'un període de 4 anys de recaptació de diners i desenvolupament del projecte arquitectónic, el Centre Parroquial obre les seves portes un 28 de setembre de l'any 1924 com un espai per a promoure la cultura i l'associacionisme entre els feligresos. Anys més tard i passats els temps de la República i d'un període de tancament en temps de la Guerra Civil i post-guerra, el Centre Parroquial tornar a obrir gràcies a l'empeny i el voluntariat d'alguns homes i dones del nostre poble. Es constituirà a partir de llavors com un Centre Social i Cultural on es realitzen activitats culturals i esportives. 

but1_edited.jpg

Sala de Teatre i Cinema en l'actualitat, anomenada Bell-Lloc

Una mica d'historia

A la dècada dels anys 20 un grup de ribetans i ribetanes creaven un centre parroquial com una secció de la parróquia a un nou primer edifici de la plaça Marcer num. 7, on aviat normalitzaren les activitats; ensaig de cants, conferències, cors de nens i nenes, vetllades literari-musicals. El local se'ls quedà petit i iniciaren la construcció del primer pis, on hi instal·laren un despatx i un saló de cafè. 

                                                                                         

Més endavant arribaren les projeccions de cinema fins ben entrat els anys 80 del segle passat. Degut a aquelles lloables pel·lícules sobre l'oest nort-americà en format "cinemascope" s'ens va conèixer durant un temps amb el nom de "Can Pistoles".

 

A La Pista Esportiva, anomenat ara El Pati, s'hi van realitzar durant molts anys les competicions de bàsquet, hoquei i futbol-sala ja que en la postguerra era l'únic lloc del municipi que reunia les condicions per a practicar-hi aquests esports.                                      

 

La sala de teatre a estat testimoni de representacions d'obres de teatre, mostres de teatre amateur, sarsueles, pastorets, concerts i fins hi tot La Passió i inclús artístes de la "Nova Cançó".

Durant dècades l'edifici, propietat de la Parròquia de Sant Pere (Bisbat de Sant Feliu), seu de l'entitat Centre Parroquial, ha estat en constant transformació. En ple segle XXI s'hi està duent a terme un pla de reforma integral per tal d'adequar les instal·lacions a la normativa actual i millorar-ne també la funcionalitat.  

Present i Futur

 

Avui en dia el Centre Parroquial és una entitat cultural conformada per una massa social que continua en la línea i esperit de ser un centre cultural obert a tothom i especialment al servei del nostre poble, obert a les iniciatives, suggerències i activitats que proposin i vulguin portar a terme. És una associació amb una important secció de teatre que l'integren el grup federat Bell Lloc i el Jove Bell Lloc, una secció de lleure amb el grup d'esplai de teatre anomenat Xiroi integrat al MCECC (Fundació Pere Tarrés), una secció sardanista anomenada Rotllana Ribetana, una secció coral formada per la Coral Levare i Cor Xic Levare i una secció lírico-musical anomenada Lírica Ribes

 

L'entitat seguirà treballant per la divulgació de la cultura en tots els seus àmbits, a partir del voluntariat dels seus membres integrats.         

Reformes a l'edifici

Amb la finalitat d'adequar l'edifici del Centre Parroquial a la Normativa de Seguretat Vigent per a sales d'espectacle i obtenir la concessió de llicència d'activitat, el mes de febrer del 2003 s'inicia un procés total de reforma i remodelació d'un dels espais culturals que el municipi disposa per a realitzar-hi entre d'altres, espectacles de teatre i música.

 

És el desig de l'entitat és el d'oferir un espai al poble i als nostres socis més segur, amb més serveis i unes instal·lacions modernes que deixin enrera el deteriorament de les instal·lacions a conseqüència de l'envelliment provocat pel seu ús i pel pas del temps.

Sala polivalent Xiroi, ubicada al primer pis

El Pati exterior, amb entrada per la pl. de l'Esglèsia

img015 Inauguració pista Centre Parroquial.jpg
img016 Inauguració pista Centre Parroquial.jpg

Inauguració de l'antiga pista esportiva, actual El Pati de l'entitat. Any 1953.

Antigues càmares de projecció de cinema.

bottom of page