top of page

Rotllana Ribetana - secció sardanista

Aquesta secció neix l'any 2018 i pren el relleu del Grup Sardanista Tamborí que durant quasi 25 anys ha estat treballant intensament per promoure la sardana al nostre municipi de Ribes.

Ara comencem aquesta nova etapa sota l’aixopluc del Centre Parroquial de Sant Pere de Ribes que és tota una institució al nostre poble i que pot presumir d’una llarga història d’èxits en diferents vessants de la cultura.

La secció sardanista té com a objectius principals el potenciar el coneixement i la popularització de la nostra dansa més coneguda mitjançant la celebració de ballades en les dates més assenyalades del calendari de la vila i de Catalunya. Tanmateix, vol apropar la sardana, especialment als joves i als infants, promovent cursos de curta durada on s’ensenyarà a ballar-la, comptar-la i repartir-la. Ballar una sardana sense saber quant “tira” ni com cal acabar-la és una activitat engrescadora, alegre i plaent que compartim no només amb els que formen la nostra rotllana, sinó també amb totes les persones que s’apleguen a escoltar la cobla. Però si, a més, hem après a comptar-la i, un cop sabem quant “tira”, sabem com repartir-la per acabar cada tirada a la banda i amb els passos que toquen, aquesta activitat esdevé un repte intel·lectual mereixedor del reconeixement i sempre aplaudit pels altres dansaires.

Amb aquesta empenta, doncs, comencem la nova etapa, amb l’esperança de rebre el suport de tantes persones com sigui possible, que vulguin compartir la il·lusió dels qui ara hem decidit comprometre’ns a tirar endavant aquest repte.

Sigui tothom benvingut a aquesta nova rotllana!!!

thumbnail_edited.jpg
bottom of page